Wie ben ik

Mijn naam is Liselotte Kuling. Ik heb dwarsfluit gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Mirjam Nastasi en Peter van Munster, en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, bij Harrie Starreveld. Ik heb zowel mijn diploma Docerend Musicus als mijn diploma Uitvoerend Musicus in 1994 behaald. Daarna ben ik de opleiding Culturele Bedrijfsvoering gaan volgen en dwarsfluitlessen bij de fluitist Wil Offermans in Amsterdam. In 2013/2014 heb ik de opleiding ‘Beroepskunstenaar in de Klas’ gevolgd om creatieve muzieklessen te geven aan leerlingen van de basisschool. Sinds zomer 2015 mag ik mij Suzuki docent dwarsfluit noemen. Ik geef met veel plezier dwarsfluitlessen in Houten volgens deze bijzondere methode .

Nieuwsgierig hoe ik speel? Beluister deze opname maar.

Dit stuk heet Pastorale (1945)  van  Albert de Kerk opgenomen op 14 november 2015 in de Petruskerk in Woerden. Gespeeld door Liselotte Kuling-fluit, Helmke Jansen-hobo, Ad van Pelt-orgel.

Saratoga Suite van H.U. Staeps uitgevoerd door Liselotte Kuling – fluit, Mariska Kossakowski – fluit en Jasper Stein blokfluit.

Concoursen en masterclasses

Ik heb ook aan een aantal concoursen meegedaan, waaronder het Nationaal Fluitconcours en het Nationaal Jong Muziektalent concours. Hiermee heb ik een aantal prijzen gewonnen, waaronder de BUMA-prijs voor de beste uitvoering van een Nederlands fluitstuk. Ook heb ik diverse masterclasses gevolgd bij de fluitisten William Bennet, Robert Aitken en Robert Dick.

Lezingen

Een aantal jaren lang gaf ik lezingen over onderwerpen uit de muziekgeschiedenis maar ook muziektheorie als Noten Lezen. Deze lezingen werden georganiseerd door Cursus&Co in Houten.

Concerten

Ik heb veel meegewerkt aan concerten in de Petruskerk en de Ev.-Lutherse Kerk in Woerden. Daarnaast heb ik nog meegewerkt aan een groot aantal concerten elders in het land. Bovendien ben ik ook te beluisteren en te zien geweest op radio en TV.

Bijna 30 jaar lang vorm ik een vast duo met de organist Ad van Pelt uit Woerden.

 

 

Lessen

Sinds 1991 ben ik fluitlessen gaan geven aan jong en oud, in de omgeving van Woerden en Maartensdijk. Ook gaf ik ensemble lessen en stond ik geregeld te dirigeren voor een muziekvereniging. Tevens heb ik gedurende 4 maanden een muziekproject verzorgd op een basisschool in Zeist .

Sinds september 2014 ben ik weer actief met lesgeven. Ik geef nu dwarsfluitlessen in mijn privé praktijk in Houten en op de muziekschool in Wijk bij Duurstede.