Wie ben ik

Mijn naam is Liselotte Kuling. Ik heb dwarsfluit gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Mirjam Nastasi en Peter van Munster, en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, bij Harrie Starreveld. Ik heb zowel mijn diploma Docerend Musicus als mijn diploma Uitvoerend Musicus in 1994 behaald. Daarna ben ik de opleiding Culturele Bedrijfsvoering gaan volgen en dwarsfluitlessen bij de fluitist Wil Offermans in Amsterdam. In 2013/2014 heb ik de opleiding ‘Beroepskunstenaar in de Klas’ gevolgd om creatieve muzieklessen te geven aan leerlingen van de basisschool. In 2015 ben ik mij gaan verdiepen in de Suzuki dwarsfluit methode en inmiddels ben ik gecertificeerd Suzuki docent.

Nieuwsgierig hoe ik speel? Beluister deze opname maar.

Dit stuk heet Pastorale (1945)  van  Albert de Kerk opgenomen op 14 november 2015 in de Petruskerk in Woerden. Gespeeld door Liselotte Kuling-fluit, Helmke Jansen-hobo, Ad van Pelt-orgel.

Saratoga Suite van H.U. Staeps uitgevoerd door Liselotte Kuling – fluit, Mariska Kossakowski – fluit en Jasper Stein blokfluit.

Concoursen en masterclasses

Ik heb ook aan een aantal concoursen meegedaan, waaronder het Nationaal Fluitconcours en het Nationaal Jong Muziektalent concours. Hiermee heb ik een aantal prijzen gewonnen, waaronder de BUMA-prijs voor de beste uitvoering van een Nederlands fluitstuk. Ook heb ik diverse masterclasses gevolgd bij de fluitisten William Bennet, Robert Aitken en Robert Dick.

Lessen

Ik heb 20 jaar fluitlessen gegeven aan jong en oud, in de omgeving van Woerden en Maartensdijk. Ook gaf ik ensemble lessen en stond ik geregeld te dirigeren voor een muziekvereniging. Tevens heb ik gedurende 4 maanden een muziekproject verzorgd op een basisschool in Zeist .

fluitcursusNa een kleine pauze ben ik sinds september 2014 weer actief met lesgeven. Ik geef nu dwarsfluitlessen in Houten, Wijk bij Duurstede en Woerden.

Lezingen

Sind september 2014 geeft ik lezingen over onderwerpen uit de muziekgeschiedenis maar ook muziektheorie als Noten Lezen. Deze lezingen worden georganiseerd door Cursus&Co in Houten

Concerten

Ik heb veel meegewerkt aan concerten in de Petruskerk en de Ev.-Lutherse Kerk in Woerden. Daarnaast heb ik nog meegewerkt aan een groot aantal concerten elders in het land. Bovendien ben ik ook te beluisteren en te zien geweest op radio en TV.

Momenteel vorm ik een vast duo met de organist Ad van Pelt uit Woerden. En heb ik een vast duo met de gitariste Tanja Vermeeren, gitaardocent van Gitaarles Houten.

Sinds zomer 2015 mag ik mij Suzuki docent dwarsfluit noemen. Ik geef met veel plezier dwarsfluitlessen in Houten volgens deze bijzondere methode .